Thema: Ridders, prinsessen en draken.

 Deze week is een week vol mysterie en avontuur. Plots staat er een mooie mand op onze tafel. We kijken voorzichtig wat erin zit... Er zit een prinses in de mand!Ze heet prinses Roosje en ze is op zoek naar haar geliefde ridder Stefaan nadat ze gefopt is door de heks Sierkonflex. Gelukkig zijn wij er om hen te helpen. We verslaan ook de lieve draak en we jagen de heks Sierkonflex terug naar Sprookjesland. We worden zelf ridder, prinses of draak en we bouwen grote kastelen voor onze poppen. 

Dankzij Juf Sophie mogen we op uitstap naar de boekenwinkel om boekjes te kopen voor onze klas. We kiezen voor weetjesboeken want wij zijn natuurlijk curieuzeneuzen die graag veel willen te weten komen. We kiezen een boek rond Lego-bouwsels, de oceaan, de dino's, de voertuigen en insecten! We nemen samen de metro en gaan shoppen in Brussel-centrum. Superleuk!

Prof. Hibou komt opnieuw naar de klas om klanken en woorden te onderzoeken. Deze keer woorden die klinken als "roos" of "maan". Dit onderzoeken we op de klankmuur.

Als de vakantie al komt piepen knutselen we zelf een schild en een kroon. Echte prinsessen dragen natuurlijk ook een schild en coole ridders die verdienen natuurlijk ook een kroon.

We verkleden ons samen als ridders en prinsessen en kijken al uit naar de krokusvakantie.

πŸ“™πŸ“’πŸ‘‘We lezen in de boekjes: Draak Dries en Eefje Donkerblauw.πŸ‘‘πŸ“•πŸ“˜

🎡Meezingen maar!!🎢πŸ‡πŸ²Ridders in actie!πŸ²πŸ‡

Reacties

Populaire posts van deze blog

Thema: griezelen!!

Thema: Vos gaat een stukje rijden!